Jagodzianki w zdrowszej wersji - słodka klasyka w nowym wydaniu!

Jagodzianki
Idealna przekąska na podwieczorek!

Przepis na 8 sztuk.

Składniki:
Ciasto drożdżowe: 130 ml mleka 0,5%, 15 g drożdży, 50 g erytrytolu, 125 g mąki pszennej, 125 g mąki
orkiszowej, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 żółtko, 40 g masła, szczypta soli.
Nadzienie: 170 g jagód lub borówek, 15 g erytrytolu, 15 g mąki ziemniaczanej.
Kruszonka: 25 g mąki pszennej, 25 g erytrytolu, 20 g masła.

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj składniki kruszonki i schłódź.
2. Zagnieć ciasto, odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
3. Podziel na 8 kulek, odstaw na 20 minut.
4. Wymieszaj jagody z erytrytolem i mąką ziemniaczaną.
5. Spłaszcz kulki, nałóż nadzienie, uformuj bułeczki.
6. Posyp kruszonką.
7. Piecz 15–20 minut w 200°C.

Smacznego!

Phone
Email
Messenger
Instagram

Kontakt z Poradnią

Image
Wybierz najlepszą dla siebie
formę kontaktu z Poradnią

superslim@onet.pl

Al. Wojska Polskiego 4B/29
44-240 Żory

Sprawdź nas w Social Mediach
© 2025 SuperSlim.com.pl. Projekt i wdrożenie strony internetowej przez Ahoj! Digital Marketing