Poznaj specjalistów
Poradni Dietetycznej SuperSlim
Jesteśmy w pełni profesjonalną grupą dietetyków pracującą na najnowocześniejszym sprzęcie.
Stawiamy na najwyższy standard usług, miłą atmosferę oraz indywidualne podejście do każdego pacjenta.

mgr Kinga Kuśka-DrążkiewiczDietetyk kliniczny, specjalista z zakresu żywienia dzieci, dietetyki bariatrycznej, zdrowia publicznego
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego -
studia I stopnia kierunek: Zdrowie Publiczne, specjalność: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia
kierunek: Zdrowie Publiczne. Autorka pracy magisterskiej pod tytułem ”Zasady żywienia i suplementy
diety stosowane u pacjentów z cukrzycą typu 2”. W zawodzie pracuje czynnie od 2012 roku, posiada
duże doświadczenie w pracy z dziećmi.
Właścicielka Poradni Dietetycznej „SuperSlim”. Od lat zajmuje się działalnością społeczną w organizacji pozarządowej. Pasjonuje się zdrowym odżywianiem.
Właścicielka Poradni Dietetycznej „SuperSlim”. Od lat zajmuje się działalnością społeczną w organizacji pozarządowej. Pasjonuje się zdrowym odżywianiem.

mgr Marietta GratkowskaDietetyk kliniczny, specjalista z zakresu żywienia dzieci
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej
w Nysie studia I stopnia, kierunek: dietetyka, specjalizacja: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia
ukończone na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach, kierunek: dietetyka. Autorka pracy
licencjackiej pod tytułem „Wiedza kobiet w wieku rozrodczym na temat żywienia w okresie ciąży” oraz pracy mgr pod tytułem „Analiza stanu wiedzy dotycząca konsekwencji spożywania alkoholu wśród młodzieży miasta Rybnik”. Interesuje się dietetyką sportową. Pracowała jako dietetyk w
cateringu dietetycznym w Rybniku. W zawodzie pracuje czynnie od 2014 roku, posiada duże
doświadczenie w pracy z dziećmi.

mgr Judyta WróblewskaDietetyk kliniczny, specjalista żywienia osób aktywnych fizycznie
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego,
Wydziału Zdrowia Publicznego w Bytomiu. Studia I stopnia kierunek: Dietetyka, specjalność: dietetyka
kliniczna oraz studia II stopnia kierunek: Dietetyka. Autorka pracy licencjackiej pod tytułem „Poziom
wiedzy odnośnie zasad prawidłowego żywienia u pacjentów z cukrzycą typu II” oraz pracy
magisterskiej pod tytułem „Ocena spożycia wybranych napojów u kobiet ciężarnych”.
Pracowała jako dietetyk w cateringu dietetycznym w Rybniku. Wolny czas lubi spędzać aktywnie, na siłowni lub biegając. Interesuje się dietetyką sportową. W zawodzie pracuje czynnie od 2020 roku.
Pracowała jako dietetyk w cateringu dietetycznym w Rybniku. Wolny czas lubi spędzać aktywnie, na siłowni lub biegając. Interesuje się dietetyką sportową. W zawodzie pracuje czynnie od 2020 roku.

mgr Ewa CzubekDietetyk kliniczny, psychodietetyk
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie –
studia I stopnia, kierunek: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia ukończone na Śląskim Uniwersytecie
Medycznym w Katowicach, kierunek: dietetyka, specjalność: psychodietetyka. Autorka pracy
licencjackiej pod tytułem: „Autoimmunizacyjne choroby tarczycy a dieta w opinii przedstawicieli
zawodów medycznych.” oraz pracy magisterskiej pod tytułem: „Rola personelu medycznego w
kształtowaniu nawyków żywieniowych pacjentów z autoimmunizacyjnymi chorobami tarczycy w
opinii pacjentów.”
Interesuje się psychologią, w wolnych chwilach daje upust swojej kreatywności w kuchni oraz spędza
czas na pieszych wędrówkach. W zawodzie pracuje czynnie od 2020 roku.

Marta OgonowskaDietetyk kliniczny, specjalista z zakresu diet wegańskich i wegetariańskich
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyła technikum na kierunku technik żywienia i
usług gastronomicznych, studia licencjackie na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w
Katowicach, specjalizacja dietetyka kliniczna, Od października 2024 roku na tej samej uczelni
rozpoczęła naukę dietetyki II stopnia. Jest autorką pracy licencjackiej pod tytułem “Żywienie
kobiet ciężarnych- eBook”. W wolnej chwili spędza czas aktywnie, od kilku lat trenuje pole
dance. Uwielbia gotować, szczególnie potrawy kuchni wegetariańskiej.